Lördags funderingar

Lördag.

Ska iväg och jobba 12timmar igen. Sen på söndag IGEN.
'suck' Men det är ju bra pengar sen.
Tittade i min kalender och insåg att jag har jobbar varenda helg nu i November. Det är inte dåligt. Men så trött jag är på det. Ska faktiskt bli skönt att ha alla helger i December lediga, även om dom inte är fria från saker att göra, snarare tvärtom.

Julen ska nog också bli bra. Men den får bli här nere i Laholm. Vill inte åka upp själv, halt och mörkt å så.
Men jag kommer sakna mammafamiljen! satt och tänkte på dom igår och känslan av saknad var stor! Davids lockiga hår, Erics målbrott,mammas kramar och Thomas bra råd om livet.
Det är svårt ibland att vara så långt ifrån.
Det är svårt att växa upp.

Vi ligger just nu mitt i en budgivning om huset. UNDERBARA HUS!
Allt är jättespännande. Hus är en stor sak för mig. Ett hus ska man bara köpa om man ska bo där länge länge och skaffa barn och ...allt det där "vuxna". Det känns fantastiskt men jag kan inte låta bli att känna en liten oro.
Hur blir framtiden? Hur fungerar allt? Kommer det vara jag och Conny resten av livet nu? (panik)
När får jag träffa mamma igen?

Det är svårt. Belive me!
När jag var elva flyttade jag ner till Laholm, dit min pappa hade flyttat efter separationen från mamma.
52 mil från släkt, vänner, familj, trygghet. Från allt.
Började om. När jag var elva. ´Då är man inte så stor, inte så mogen för en nystart helt ensam, eller ja pappa fanns ju men jag startade ju om själv. Allt har ju gått bra, och går bra. men ändå. Jag gjorde det då och nu är jag så jävla rädd för att ta nya kliv. Jag vet inte om jag har så mycket kvar i Avesta men längtan efter närhet till min familj där är så stor så..
ja....men vem vet? Jag kanske kommer tillbaka.

ingen ork

Har faktiskt mycket att berätta, men ingen ork.
Idag har redan varit en lång dag, och mamma; svara när jag ringer....hoho?

Men en sak är nog säker...

snart är huset vårat!...

Attraktiva...

attraktiva, underbara AVESTA!
Som komunen valt sig att kalla sin lilla stad " attraktiva avesta".
Där kan man tydligen för 900 papp få en villa stor som ett slott.
visst visst men då får man ju bo i sverigets ...hmm skog!

mamma detta hus vi har kollat på ÄR billigt. trust me.

Glad hussökare söker ointresserade tanter

Idag är jag glad. Och igår var jag ännu gladare.
Jag har bett om ursäkt till Conny för min uppriktigt dåliga sida jag visade i en vecka snart.
Men nu är jag ialalfall på topp. nästan.

Vi var och kollade på hus igår. UNDERBART!! åh vad kär jag blev i det lilla mysiga huset! Och likaså Conny. Vi stod som paralyserade...iallafall ett litet tag och kände hur detta hus måste bli vårat. Men visst dom där förbannade tanterna som var å tittade samtidigt kommer med all säkerhet skjuta budgivningen till skyarna och så mycket är inte huset värt.

Men tänk! Ett perfekt hus för oss att bo i, vi betalar till oss själva, vi har plats för mina syskon när dom kommer ner. Ja ni vet, vi får liksom plats.

* käre gode gud låt oss få detta hus, med ekonomi som går runt utan problem runt huset. käre gode gud...AMEN*


Hej! Mitt namn är Miss Bitterfitta!

Kalla Mig gärna det, för det är vad jag är. Som jag känner mig, mot allt och alla.
Grinig och sur, tvär och dum.
Inte många kan få mig på ett bra humör just nu. Vet inte riktigt svaret på varför egentligen men det är nog stressen för jul och kommande framtid. Jag vill bara krya tillbaka ner under täcket, ligga där hela dagen och lyssna på regnet utanför, ( detär så rogivande), tända ljus och dricka te, göra en hemlig koja och sitta inne i den alldeles ensam och sura.

Största smällen får väl Conny ta, men som jag känner nu så kan han gott ha det. Fast han egentligen inte har gjort något så gör min bitterhet att jag inte alls känner någon skuld för att vara sur på honom. Han med sin perfekta julfamilj!!

Låt mig vara sur och tvär för jag tror att alla behöver vara så ibland och kunna utagera det och få folk att förstå att man nog egentligen inte menar riktigt allt man säger.
Det är aldrig bra att stänga in känslor. Så låt dom flöda!

Over and out



TÄNK MÄNNISKOR!

Bara en uppmaning idag. Att tänk lite!

Det kan inte ALLITD vara så svårt att tänka.
Tänka på andra,på sig själv, logiskt,praktiskt,klart, smart,. bara man tänker lite.
Det går inte att vara 35 år och inte fatta någonting av livet. Inte kunna tänka för fem öre. Det går inte heller att skaffa barn utan att tänka, inte att flytta hemifrån utan att tänka, inte heller att köpa något utan att tänka.
Jag säger inte att jag är den smartaste nu men just därför så ber jag er att fundera en gång extra ibland, eller alls. Jag har börjat....

Godmorgon vuxna människa!

Dags och vakna..eller snarare sova om sanningen ska fram. Har rpecis gått av mitt 12timmars pass. GOTT med övertid, mer pengar till jul. Dessvärre är jag inte trött?!?!!! Kommer bli en lång morgon och tyvärr en segare dag.

Men dags och vakna är det nog ändå för lilla mig.
Jag ska bli BILDAD! vuxen helt enkelt. ( haha tänker ni) men nu så har mitt vetvilliga ego kommit fram och nu ska målen snart överskridas. Jag har en liten lista:

1. 2st engelska böcker än inköpta för inläsning och förbättring av min engelska.
2. 1st. historiebok lånad ( EPOK heter den) ska läsa mig till hur 1a världskriget och den franska revolutionen gick till..
3. Jag går på vattengympa ( kanske mer ett tantpoäng där men ändå ett steg närmare vuxenlivet)
4. Jag ska bli mer noggrann! annars kan man kanske få avgå....både från jobb och sitt liv.
5. Jag ska, eftersom jag inte kom in på min utbildning, läsa upp mina gymnasiebetyg via komvux. Ska få till det med att fortfarande jobba.
6. Jag går på akarellkurs..jojo


Listan är inte fullbordad försen jag vet vad bl.a en reporänta är och hur man ger svar på tal lika fort som en omogen kommentar fälls. och jag vet fortfarande inte hur en offsideregel fungerar!!!??

Ha en trevlig helg och " bow for me ladies and gentlemen"!!

Morgonens trafiknyheter

"Det här är trafikredaktionen som vill varna för en stillastående bil på E6i norrgående riktning mellan Laholm och Halmstad i höjd med Laxvik, det står en bil där som har fått motorstopp, den står visserligen i sidan men det regnar ute och sikten är inte den bästa. Hjälp är på väg så det kommer stå två bilar där sen som kommer försöka få igång bilen.Vi vill alltså varna för en stillastående bil i norrgående riktning mellan...."

Tack tack fan va bra!

Det var en gång en liten tjej som glatt skulle åka hem efter en lång natt på jobbet. Hon tittade på bensinmäatern som lyste och tänkte " jag klarar mig till Halmstad, har ju aldrig hänt att jag har fått motorstopp förut så..."
Det regnade kraftigt och hon tänkte " hmm, jag klarar mig nog, fan å få stå still på MOTORVÄGEN i detta vädret, ursh dom andra bilisterna skulle ju, i all sin stress på väg till jobbet, inte se mig och köra på mig,.."
Plötsligt började bilen hacka sig fram, gå ner i fart och...ja den ville liksom inte mer...

Resten kan ni ju fundera ut själva. Men visst nu har jag ju världens HJÄLTE till pappa som snabbt var på plats för att hjälpa mig. Fast klockan var 20 över sex när jag ringde. Visserligen var han nog bara glad att slippa jobbet en liten stund. Han jobbar ju på samma ställe som jag så han var vaken och hade precis bytt av mig och mitt skift.

TACK till min hjälpte till pappa och TACK alla ute på E6 som inte körde på mig utan snällt blinkade ut och körde lite längre ifrån mig.

Trevlig helg på er. nu ska jag mysa ner mig i soffan för att senare somna, ska upp och jobba övertid kl. 18.00-06.00 men det är en annan historia.



HERO!

Snart är det (H)jul

Idag har jag, på något konstigt sätt varit lite effektiv.
Jag var hos Sanne och fixade håret ( MYCKET NÖJD SOM ALLTID) sen bogserade vi skrotis till Laholm för reparation. Än en gång vet jag inte hur jag ska tacka för hjälpen. Känns superdumt att bara ställa av bilen, lämna nyckeln och typ " hej då tack å så"... man vill göra något mer!!
Sen kollade jag mina vinterdäck till golfen, är ju GENIALISKT att jag fick två nya och två slitna, oanvändbara däck till bilen. tack för den!
SÅ nu ska jag leta däck på nätet tänkte jag. Eller någon som har över som vill sälja så är jag på!
205/55 R17 19T...så ni vet.

Idag är en krängar dag också! jag åt middag kl. halv fem. ( läs: frukost, då jag jobbar natt denna veckan)
Men lik förbannat är jag hungrig igen. Åt en Glass också och ett salt kex. Men vad är egentligen bra att äta så här "sent" ändå?
har hört att en frukt eller fil är bra, men har inget av det hemma, jag vill ha RIKTIG mat igen...är det fel?
Kanske skulle följt med Conny ut och springa en timme så jag slapp denna ångest över mitt krängande...

 

I LOVE YOU MY WONDERFUL FRIEND AND HAIRDRESSER! Sluta aldrig vara med mig!

mycket just nu

okej nu är det otroligt mycket känns det som.
BIlfan startar inte, vill inte, kan inte, ska inte. dumma dumma BIL! kan inte bara någon komma och stjäla den så jag blir av med den? hade varit SÅ skönt. Å då menar jag inte min underbara "kicker" som jag döpt den till ( golfen) utan Renaultfan. dumma dumma "skrotis"!!

Aloe Vera party ikväll. ska iof bli roligt men det är ändå en sak att göra, måste bogsera min dumma bil till LAholm i morgon till Kalle så han kan fixa med den ( är så grymt tacksam att man har vänner som honom som ens vill ta sig tid att hjälpa mig med detta, vet inte hur jag ska tacka honom nog!)
Kolla på ny lägenhet i morgon, julklappar, jobb, övertid, och mig själv och mina vänner...

GIVE ME TIME SANTA, TIME!!




I don't want a lot for Christmas
There is just one thing I need
I don't care about the presents
Underneath the Christmas tree
I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Christmas is TIME for fuck sake!

Farsdag

Då var det farsdag. Ska bjuda min pappa på trerätters ikväll.
Detta bjuder jag på:

1. Champinjonsoppa

2. Lax i ugn m. pressad potatis, ugnsbakad fetaostfylld tomat

3. Mjölkchokladpannacotta m. hallonsalsa

Hoppas han gillar det. Men det tror jag, han äter ju det mesta.

Var på kalkonmiddag i Göstorp igår. Mycket trevligt och gott! Enda tråkiga den kvällen var att min älskling Kicken åkte ur "stjärnor på is"...stackars Kicken...

I fredags var det meningen att vi skulle på en frisörvisning på LillaHelwfetet men det blev ist. en massa vin, drinkar och öl och ost, kex, laxrullar m pepparrot och snacks hemma, blev bra dragen och hade en finfin uppvisning av min snabbt ihopkomponerade isdansvisning. ( dock på hala strumpor på parketten hemma)
men jag tyckte att jag var bra iaf. Tack Sanne å Conny för en mycket mycket revlig hemmakväll.

Snart kommer 2 av mina absoluta främsta vänner hit och ska fixa med min bil, jag misslyckades totalt sist så nu kommer proffsen hit och ska fixa, förhoppningsvis klarar dom det. sen ska den säljas! Nästa vecka hoppas vi på.

Ha en trevlig Farsdag och akta er för regnet! det kan göra er förkylda.



GRATTIS PAPPA!

Mamma Mia! och pappa på ett hörn

Nu har jag precis kommit hem från min underbara bästis!
Hon föreslog en myskväll o veckan och det blev av ikväll.

Vi började med att äta bakpotatis med hemmagjord skagenröra, sallad m. gurka, tomat, isbergssallad,passionsfrukt,avocado, citron och inlagd vitlök. MMMM! så gott det var. vi tog även en cider till det.
Detta åt vi i tvrummet, sen bar det upp till sovrummet för att se Mamma Mia! och ostbricka under ett stort duntäcke i en stor stor säng med massa kuddar!
 Vilken underbar film! Ni måste se den. Man blir helt lyrisk, bra musik som man känner igen såklart, Superduktiga skådespel av bra skådespelare, härliga bildval och vyer. Jag är SÅLD! ska lätt önska mig den i Julklapp.
Vi hade en jätte mysig kväll. Som bara vi två kan.
= I love you Sanne=

Passade även på att låna lite verktyg av Kalle idag. Jag skulle ta tag i mina bilproblem och tänkte byta mitt bilbatteri, men visst fan är det torks istället för vanliga skruvar på skyddet för att ens få av batteriet. Kasst! så nu har jag verktygen här och i morgon blir det Linnéas meckar dag.!
Allt som allt. Och här är min önskelista


1. Mamma Mia!
2. En RIKTIG "snickare" alltså en RIKTIG verktygslåda, ....morfar...*flirt flirt*
3. Pengar
4. En digitalkamera, en sån som Malin har för min fungerar inte längre.
5. Roliga presentkort.
6. Att jag kjommer in på min utbildning.
7. En fin personlig dikt...hade varit uppmuntrande att ha.
( har iof. en hel massa som jag fått av min mor, dom sitter på kylskåpet, ligger vid sängen, i väskan,lite överallt där man kan behöva ha dom för att ibland uppmuntras)

å EN sak till bara:
ett grymt roligt citat från min Pappa, dom som känner honom väl vet att detta är sjukt kul m. tanke på hans ålder och hans vett ( läs: inget alls)

Eric och min pappa satt och pratade om översättningar så Eric börjar lite smått att översätta saker, pappa vill hänga på så han drar till med:

- Men basement ( pappas uttal: Bäjsmen), det blir ju "källarmannen"??
-Pappa, källarmannen? ( Eric tittar extremt snett på pappa)
-Ja? base-källar, men-mannen, källarmannen.
-Men vadå? så om du säger "car", blir då "ca" ett "bi"?
-Nej alltså: ( och här gestikulerar pappa brett med händerna åt varsit håll) Base-källar, Men-mannen.
( han hade ett sjukt roligt uttal på källarmannen med som var lite av en osvensk brytning)
- Men åh! du är ju så fett keff...lägg ner!
-Äh det är ju DU ( pekar hårt mot Eric) som inte fattar något...suger fett.
sen går pappa iväg nynnandes "källarmannen" med en viss gestikulation till.

HAHAHA! så underbart rolig eller trög han är. men vi skrattade. Tack för den pappa. Ingen får mig att skratta så på så konstiga förklaringar som du har till det mesta.

resultatet

vuxenpoäng.com gav mig en ålder på 32.4
och fjortispoäng.com gav mig ett resultat på 24.3% fjortis.

tack för den....men visst jag kallar mig själv för fjortis så...just like it. beeing geeky.

Måndag

Idag var första dagen på jobbet efter min vintersjuka. ( hoppas det var den sista för i år)
Gick ganska bra, kändes skönt att komma in i sin vardag igen.
Efter det åkte jag ner till Conny som var på sjukstugan,åkte till Sanne, tog en kaffe och nu är jag hemma, väntar på att maten ska bli klar. Det är som Conny som lagar idag. Mer regel än undantag nuförtiden, ganska skönt för jag har tröttnat på mitt kök, och när jag tröttnar på ett kök så är det inte roligt att laga mat i det.

Hör att han sitter och tittar på skrotnisse på barnkanalen, hmm får mina tankar till när jag var liten. Jag gillade verkligen VERKLIGEN inte den serien. Dom ser så hemska ut, och speciellt ett avsitt med någon helikopter och en jordbävning...ursh! tror tillochmed det låter som om det är just DET avsnittet idag...illa.

Det börjar redan bli mörkt ute, mysigt. Mindre mysigt  tjugo över fem på morgonen, skrapa rutan å kallt å immigt i bilen.
Som tur är så kör Tomas på fmveckorna. Bra med samåkning ibland. Så slipper ju jag frysa när jag kliver in i bilen.

Jul snart också. Undrar vad alla önskar sig. Hade varit bra å veta det nästan redan nu så man kan börja inhandla så smått.
Om detens blir några klappar alls...bilen taralla mina pengar, laga, service och nu när jag varit sjuk har jag ju inte hunnit med att laga den andra bilen ( jag har två) så nu är den visst avställd...tusan. Hur "ställer man på " en bil igen??
Blir väl ännu ett vuxenpoäng på det när jag får veta svaret. Samlade på mig ett poäng förra helgen, då jag bytte oljefilter, olja och skruvade ut luftfiltret på golfen. Kalle hjälpte mig iof. men nu vet jag iaf. hur man gör.

                                       Linnéa - Vuxenvärlden
                                             6    -         2

( vet fortfarande inte vad amorteringar och hur en offsideregel fungerar)

dom andra sex poängen är för:

1. Matkonto med tillhörande kort
2. Bensinkort
3. Pensionssparande
4. Jag har fått mens ( tack Matilda W)
5. Jag kan byta oljefilter på min bil
6. VÄRLDSFÖRÄLDER

puss!

nu ska jag in på vuxenpoäng.com och se hur vuxen jag eg. är.

Äntligen!

Nu börjar jag ÄNTLIGEN bli frisk!

Har varit sjuk för en vecka sen, kände mig frisk och gick till jobbet, vilket jag egentligen skulle ha väntat med för i tisdags var det dags igen, jag kände mig febrig och hade lite ont i halsen så jag fick gå hem från jobbet.
Tur var nog det för jag hade fått en rejäl feber och dragit på mig halsfluss. Jag låg under tre täcken och frös ändå så jag skakade....helt sjukt.
Så på torsdagen sa doktorn att jag hade halsfluss. så nu går man på Penicillinkur. Helt ok eftersom jag slipper vara sjuk. Idag känner jag nästan inget alls i halsen men har däremot fortfarande feber, dock inte så hög som innan i veckan.
 
Så min vecka har sett ut som sådan:

Sängen
Soffan
Sängen
Soffan
Sängen
Soffan.....
Jag har gråtit och gråtit, jag vet, jag är lite bölig i vanliga fall men när jag är sjuk så gråter jag för jag har så ont i hela kroppen av febern och kan inte äta eller dricka fast jag är jättehungrig och dötörstig. Jag gråter för jag inte vet vart jag ska ta vägen och ...ja hatar att vara sjuk helt enkelt.

MEN NU ÄR JAG PÅ BÄTTRINGSVÄGEN!!!...(peppar peppar ta i trä)

Så det jag missade på akvarellkursen i torsdags tar jag igen idag, jag försökte mig på en Monét men ja....det är något blått med något grönt på sidan och så något rosa som ska lika näckrosor...hmm..blir nog en konstnär EN dag....some day far away..

allt för idag, nu ska jag måla igen

krya på er där ute!



EN FIN FIN BILD SOM MAN BLIR GLAD GLAD AV

RSS 2.0